Muziekwaterbed therapie

Deze therapie wordt gegeven op een speciaal ontwikkeld muziekwaterbed.
Muziek en zijn trillingen zijn een krachtig middel om mensen weer in balans te brengen. Muziektrillingen in combinatie met water en warmte zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel. Hierdoor kunnen spanningen stress en/of pijnklachten gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Emoties kunnen loskomen en opgekropte gevoelens kunnen en mogen worden losgelaten. De cliënt ervaart de trillingen in zijn lichaam en hoort de klanken van de muziek in de ruimte, als hij op het muziekwaterbed ligt. De keuze van de muziek wordt door de therapeut bepaald. Hierin ligt het succes van de therapie. Niet ieder muziekstuk is geschikt voor deze therapie.

Ieder muziekstuk heeft zijn eigen trillingsfrequentie, ieder mens heeft zijn eigen trillingsfrequentie, maar ook ieder orgaan en ieder ziektebeeld heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Daarom is het noodzakelijk dat iedere cliënt zijn eigen persoonlijke aanpak krijgt en wordt er per keer gekeken welke muziek voor dat moment geschikt is.


De cliënt ervaart binnen enkele minuten een diepe ontspanning. Hierdoor kunnen oude herinneringen naar boven komen zonder dat er over gepraat hoeft te worden, men ervaart en verwerkt. De muziekwaterbedtherapie werkt bij pijn, stress, spanningen burn-out en psychosomatische klachten. Is ook zeer geschikt als ontspanningstherapie.