Klanktherapie

De klanktherapie is verwant aan de muziektherapie maar gaat meer uit van de trillingen van klanken. Trillingen kunnen worden gehoord maar ook lijfelijk worden ervaren. Een mens bestaat voor ongeveer 75% uit water. Door met klanken en trillingen te werken, wordt al het water op een subtiele manier in beweging gebracht.

Ook de ruimte om de mens heen bestaat uit energie. Deze ruimte wordt door het werken met klanken ook in beweging gebracht. Iedereen heeft wel eens ervaren dat door het maken van muziek of het produceren van de klanken de sfeer in een ruimte ineens anders werd, dat gebeurd ook met de persoon, dit gebeurt wel op een subtiel niveau. Het werken met klanken biedt minder structuur. Er wordt meer geïmproviseerd en er is meer vrijheid om te experimenteren.

Tijdens de klanktherapie wordt er samen met de begeleider gespeelt met eenvoudig te gebruiken klankmateriaal.

Harptherapie
Deze harptherapie is speciaal opgezet om middels het leren bespelen van de harp te werken aan je persoonlijke groei en het versterken van je eigenwaarde. Ook kan deze therapie gebruikt worden bij pijnklachten waar bewegen noodzakelijk is. De trillingen van de harp en de speciale aanpak van de harplessen zorgen ervoor dat je op een ontspannen manier leert omgaan met jezelf en het aanleren van iets nieuws.

Tijdens de lessen wordt de manier waarop je leert geanalyseerd. Hierdoor leer je jezelf beter kennen, waardoor je oude vastgeroeste gewoontes leert loslaten en vervangt door nieuwe gewoontes die op dat moment beter bij je passen. Bij deze harptherapie is het noodzakelijk dat je thuis een harp hebt om mee te oefenen. Er bestaat de mogelijkheid om een harp te huren.